Veelgestelde vragen

Is het eigenlijk wel vol te houden, 24 uur Nonstop Present?
Ja, voorgaande jaren hebben groepen bewezen dat het goed mogelijk is. Bij het organiseren van Nonstop Present houden we rekening met: geen zwaar lichamelijk inspannende projecten, voldoende ontspanning tussen de projecten door, goed eten etc. Ondanks dat blijft deelnemen aan de 24-uurs variant inderdaad een topprestatie. Willen jullie als groep graag deelnemen, maar zien jullie 24 uur niet zitten? Deelnemen kan al vanaf 12 uur!

Is mijn gift aftrekbaar van de belasting?
Ja. Stichting Present staat bij de belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat giften aan Stichting Present fiscaal aftrekbaar zijn. Stichting Present heeft een ANBI groepsbeschikking wat betekent dat deze van toepassing is op alle lokale stichtingen.

Wat zijn voorbeelden van projecten?
Tijdens Nonstop Present gaan jullie zowel aan de slag in sociale projecten als klusprojecten.

Een sociaal project is bijvoorbeeld het organiseren van een uitje voor ouderen of een spelletjesmiddag op een vrouwenopvang. Bij een klusproject steek je de handen uit de mouwen. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van een flat of schoonmaken van een woning. Voor meer voorbeeldprojecten tijdens nonstop acties, klik hier

Wat staat er ’s nachts op het programma?
Dat is in iedere plaats verschillend: afhankelijk van jullie wensen en de mogelijkheden in jullie plaats. Zomaar een paar voorbeelden: in de vroege ochtend een ontbijt voorbereiden. Assisteren bij de nachtopvang. Schoonmaken in een verzorgingstehuis. Een verrassing uitdelen aan mensen die ’s nachts hun mannetje staan en daarvoor weinig waardering ontvangen: mantelzorg, ambulancepersoneel, treinpersoneel etc.

Hoe lang duurt één project?
Dat hangt ervan af hoeveel werk het project vraagt, maar reken op tussen de 3 en 5 uur gemiddeld. De medewerker van stichting Present bespreekt in de voorbereiding het programma met jullie inclusief tijdsindeling. In 24 uur Nonstop Present doen jullie als groep gemiddeld 4-6 projecten.

Ik doe niet mee als nonstopper, kan ik de actie toch steunen?
Ja, dat kan zeker! U kunt een nonstopper mentaal steunen door hem te sponsoren, klik hier. Maar ook tijdens de actie kunt u de actievoerders een hart onder de riem steken. Maakt een nonstopper die u kent gebruik van twitter of facebook dan kunt u misschien een bemoedigend berichtje plaatsen. Wilt u alle nonstoppers in heel Nederland een hart onder de riem steken, plaats dan een twitterbericht met #nonstoppresent. Wilt u nonstoppers ter plekke verrassen? Neemt u dan contact op met de lokale stichting in uw plaats.

Zijn er kosten verbonden aan het deelnemen aan Nonstop Present?
Nee, maar er worden natuurlijk wel kosten gemaakt voor het organiseren van de projecten. Daarom vragen we iedere deelnemer een minimum sponsoropbrengst. Tot 18 jaar is dit 75 euro, vanaf 18 jaar 150 euro.

Wat neem ik mee?
Je krijgt hierover van te voren bericht van een medewerker van de lokale Stichting Present.

Ben ik verzekerd als er iets gebeurt?
Als er iets mis gaat, zal de verzekering in eerste instantie de betrokken persoon aanspreken. Een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering is hiervoor meestal afdoende. Daarnaast heeft bijna elke gemeente een collectieve verzekering voor vrijwilligers afgesloten. Deze geldt ook voor de vrijwilligers van Present.

Welke datum vindt Nonstop Present plaats?
Nonstop Present wordt lokaal op verschillende momenten georganiseerd. Neem contact op met de stichting in je woonplaats of met een nonstopper die je kent, en vraag hen wanneer zij Nonstop Present organiseren.

Ik wil met meerdere personen komen, maar ik heb mijzelf al opgegeven. Hoe meld ik de nieuwe personen aan?
Het is erg belangrijk dat iedere nieuwe deelnemer zichzelf aanmeldt als nonstopper via dit formulier. Jullie contactpersoon bij de lokale stichting ontvangt een melding van de nieuwe aanmelding. Zorg er wel voor dat iedereen die zich op de website aanmeldt dit doet met de juiste groepsnaam.

Ik heb me opgegeven met een groep, maar helaas moet iemand zich afmelden. Hoe doe ik dat?
Neem contact op met de lokale Present Stichting om dit door te geven.