Voorbeeldprojecten

Meedoen met Nonstop Present betekent dat je een variatie van projecten met elkaar en voor elkaar gaat doen. Tijdens de actie zul je praktische projecten uitvoeren en projecten met een sociaal karakter. Om je een idee te geven volgen hieronder een paar voorbeelden.

Op stap met mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.
Veel van de mensen zijn aan een rolstoel gebonden. Zeker als het mooi weer, is het voor hen heerlijk om er even uit te zijn. Samen een terrasje pakken, lijkt zo eenvoudig maar geeft enorm veel plezier.

Alle rotzooi de tuin uit
Mensen willen graag van een opgeruimde tuin genieten maar zijn lang niet altijd fysiek in staat om het zelf te doen.  Soms kunnen ze wel iemand vinden die de tuin wil onderhouden. Maar ja, dat onkruid dat nu een halve meter hoog staat. Met een groep mensen heb je in een paar uur een tuin helemaal onkruid schoon. De dankbaarheid in de ogen van de hulpontvanger maakt het de moeite dubbel en dwars waard.

Hulpverleners in het zonnetje
’s Nachts is een ontmoeting met een hulpontvanger moeilijk te organiseren. Maar veel hulpverleners zijn in de nachtelijke uren paraat. Een mooi moment om hen even in het zonnetje te zeggen.  ‘s nachts een kleine attentie maken en aanbieden aan politiemensen, artsen en verpleegkundigen op de spoedeisende hulp in een ziekenhuis of huisartsenpost, ambulance medewerkers, brandweermannen. Je zult versteld staan hoe aangenaam verrast mensen zullen reageren. Kleine attentie, groot plezier.

En toen waren vriendjes weer welkom
Een alleenstaande moeder met drie kinderen kan nauwelijks het hoofd boven water houden. Bovendien is ze zelf chronisch ziek waardoor in de loop van de tijd de rommel in huis  steeds meer toeneemt. Haar kinderen durven geen vriendjes en vriendinnetjes meer uit te nodigen want hun kamer ziet er niet uit. In vier uur tijd kan een flinke groep een kamer een hele metamorfose laten ondergaan. Dat schept niet alleen fysieke ruimte maar er komt weer nieuw leven in huis als de kinderen met vrienden en vriendinnen spelen.