Het werd weer licht in Sappemeer

06-08-2017

Wat kun je blij zijn met de eerste lichtstralen bij het ochtendgloren! Dat gold ook voor de tien nonstoppers in Midden-Groningen. 240 uur vrijwilligerswerk leveren in 24 uur gaat je niet in de koude kleren zitten.

Zeker als je ‘snachts met elkaar 100 rolstoelen/rollators aan het schoonmaken bent, bijna letterlijk ‘onder’ de kerktoren van de willibrorduskerk in Sappemeer. De klok van deze toren is goed zichtbaar, en onwillekeurig werd er vaak een blik op geworpen. En dan duurt de tijd lang…

Eerder die dag was het team gestart met het opknappen van de woning van een statushouder uit Syrië en het sausen in het huis van een alleenstaande oudere dame. Twee mooie ontmoetingen verder, was het dan tijd voor de rolstoelen in het woonzorgcentrum. Nadat ze ergens verderop in de nacht door het nachtpersoneel tot stilte werden gemaand (want je wordt wel wat melig zo diep in de nacht), brak toch eindelijk weer de dag aan.

Na een heerlijk ontbijt, stonden er nog een paar klussen op het programma. Het laatste luie zweet werd er uit geperst tijdens een tegelklus (!) maar daarna was het dan toch echt voorbij. De nonstoppers werden met lovende woorden en een bloemtje onthaald en keken terug op een geslaagde actie, dat naast mooie ontmoetingen ook nog een leuk geldbedrag heeft opgeleverd.